Плевен днес е домакин на национален конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа”

08.02.2016 11:14

podkrepa pl 1

В Плевен днес се провежда национален конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа”. Мястото е конферентната зала на хотел „Ростов”.

 На съвета присъства президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов и вицепрезидентът Иоанис Партениотис. Днешната дата е специална за синдикалната организация. Именно на 8 февруари 1989 г. е създадена КТ „Подкрепа”. Това е и рожденият ден на основателя й д-р Константин Тренчев.

podkrepa pl

„В Плевен не сме събирали от 1993 г. и затова решихме да направим този съвет тук. Откакто съм президент на конфедерацията съм възприел идеята да провеждаме конфедеративните съвети извън София, за да можем да се виждаме с колеги, нас да ни видят, да се виждаме с повече граждани и защото иначе се губи здравата връзка на синдиката с хората, които представлява”, коментира Димитър Манолов.

Съветът в Плевен е целеви, обясни още президентът на КТ „Подкрепа”. Започва процедурата по установяване наличието на критерии на представителност на синдикалните и работодателските организации, ще бъдат коментирани и текущи задачи.

По повод 27-ата годишнина на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов коментира, че организацията е имала една дълга и противоречива в началото си история доколкото е била ориентирана към това да промени политическия климат в страната, да работи за промени, по начина, по който са ги виждали първите участници в „Подкрепа”.

„Допуснахме много грешки, но кой ли не ги допусна, ние ги допуснахме от незнание, но това са неща, които са част от историята. Въпросът е какво сме научили от тези грешки и накъде ще вървим. „Подкрепа” е и сега незаобиколим фактор в общественото развитие и ще продължи да бъде такъв”, категоричен е Димитър Манолов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: