Скаутски клуб „Лъвче” вече има своето място за сбирки в Плевен

07.02.2016 16:07

skauti 1

Единственият скаутски клуб в Плевен – „Лъвче” вече има своето място за сбирки. Това е зала 207 в сградата на т.нар. Профсъюзи. За помещението клубът плаща наем, а скаутите сами го разкрасяват и обогатяват.

Именно тук всяка неделя скаутите на „Лъвче” с водач Линка Михова провеждат своите сбирки от 11 часа. Другата новост в клуба е, че той си има нов заместник-водач. Това е 18-годишният Момчил Минков, който буквално е отраснал в „Лъвче”. Децата са възхитени от него, той е с достатъчна подготовка, бил е на скаутски лагери, а миналата година е участвал в международен в Малта, добави Линка Михова.

linka skauti

Общо 25 са членовете на клуб „Лъвче”. Осем са т.нар. роувъри – това са по-големите момчета и момичета, минали през различните етапи и вече могат да обучават начинаещите скаути. Малките са „вълчета” и „пчелички”, които са постъпили в клуба от демонстрационния лагер, проведен миналото лято в Градската градина.

skauti vrazka 1

„Благодаря на родителите, защото те са много важна от нашите занимания. Ако не са те да водят децата, да подпомагат дейността ни, няма да има тези първи стъпки на израстване, които се стремим да натрупваме. Скаутството е натрупване на знания и ако се идва инцидентно се губи ефектът. Трябва постоянство. Затова отново благодаря на нашите родители за помощта, която ми оказват!”, добави Линка Михова.

skauti lavche

skauti vrazka

skauti 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: