Деца от беленското ОУ „Васил Левски” са посланици на здравето

05.02.2016 10:03

deca belene

Шестокласници от Основно училище „Васил Левски” в град Белене са истински посланици на здравето. Децата са изключително активни в своята мисия да популяризират здравословния начин на живот.

През януари те ежедневно са коментирали кой какви хранителни изкушения е преодолял и са си напомняли, че инициативата НЕ Е ЗАБРАНА, а полезен начин на хранене и живот. „Признавахме си, че е трудно да се устоява на пържените картофки и „вкусните пържени филийки на мама”. Заявяваме, че с лекота заменихме газираните напитки с бутилки натурален сок, чай и горещ шоколад от училищната машина за топли напитки. На лавките и по коридорите на училището не пропускахме да привличаме и другите ученици в нашата инициатива”, споделят учениците.
В първия учебен ден след Коледната ваканция децата са си организирали бой със снежни топки и са категорични, че „чистият въздух, веселият смях и закачки в училищния двор ни се отразиха добре”.

„Движението е жизнена необходимост. Не може да се говори за здравословен начин на живот, ако нямаме утвърдени навици за активна двигателна дейност. Обездвижването понижава издръжливостта на подрастващия организъм и причинява бърза умора и нарушаване на обмяната на веществата”, добавят още малките посланици на здравето от Белене.

Снимка: ОУ „Васил Левски” – Белене

#тагове:

НАЙ-НОВИ: