От Плевен стартира инициативата на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“

03.02.2016 16:17

3.02.sneji

Омбудсманът Мая Манолова гостува в дома на семейство с увреждания по време на днешната си визита в Плевен. Снежана Кежева, която е прикована към инвалидна количка след прекаран детски паралич, се е свързала с омбудсмана по Фейсбук във връзка с това, че пенсията й е с 1.32 лв. над допустимия праг от 300 лв., под който пенсионерите ще получат великденски добавки на стойност 40 лв. Заради този 1.32 лв. ще бъда лишена от тази добавка, която за някои може да е малка като сума, но за мен и съпругът ми би била от голяма полза, сподели с Мая Манолова плевенчанката, чийто съпруг Сталин е военноинвалид – загубил е почти напълно слуха си в казармата.
Омбудсманът информира семейството на Снежана и Сталин, че именно от Плевен стартира кампания, инициирана от нея, под мотото „Великден за всеки“. Идеята е всеки заможен българин да отдели по 40 лв., дарявайки ги на пенсионер, чиято пенсия е малко над прага от 300 лева. Самата Мая Манолова ще осигури великденската трапеза на семейството. Кметът на Плевен Георг Спартански и областният управител Ралица Добрева също са приели присърце идеята и са заявили, че ще се включат.
По време на срещата Снежана Кежева запозна омбудсмана и с други проблеми, пред които е изправена в нелекото си ежедневие. Тя сподели, че филиалът на ДКЦ – 2 в „Дружба“ е недостъпен както за инвалиди, така и за майки с колички. Също така, Кежева посочи, че би било много полезно, ако на паркинга на Община Плевен има поне още едно паркомясто за инвалиди. Мая Манолова информира за казусите кмета Георг Спартански, като той се ангажира с решаването им.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: