Лагер за скаути-ветерани ще се проведе това лято край Плевен

03.02.2016 16:17

21.02.skauti

Лагер за скаути-ветерани или по-точно тези, които са възстановили преди 25 години скаутското движение в България, ще се проведе това лято край Плевен. Това научихме от Линка Михова, ръководител на скаутски клуб „Лъвче” в Плевен.

Поводът нашият град да бъде избран за домакин на толкова важен форум е, че именно край Плевен преди 25 години през лятото е бил проведен първият скаутски лагер след възстановяването на скаутското движение в страната. С издирването на участниците в лагера отпреди 25 години се е нагърбил познатият на повечето скаути Георги Панов и още няколко души. Задачата няма да е лесна, тъй като някои от тогавашните скаути са извън организацията вече, други пък живеят в чужбина и т.н. Надеждите са поне по-голямата част от ветераните да бъдат открити и те да участват в лагера, планиран за средата на юли тази година.

Началото на организацията за големия летен лагер край Плевен Линка Михова смята да постави с една среща на скаутските водачи от клубове в страната. Тя е планирана за дните около 22 февруари – Световния скаутски ден.

За участие в срещата ще бъдат поканени и хора, които са били в скаутската организация през годините, но по една или друга причина са се оттеглили.

За организацията на летния лагер за ветераните скаути от плевенския клуб се надяват и на помощ от Общината и от Областна администрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: