Петима работници са загинали при трудови злополуки в Плевенско през 2015-а

02.02.2016 16:03

trudovi zlopoluki

Петима са загиналите работници при трудови злополуки през миналата 2015 г. в област Плевен. Това показват данните на Инспекция по труда – Плевен, научихме от директора й Борис Петков.

За съжаление в черната статистика има ръст спрямо 2014 г. С една са повече трудовите злополуки, завършили със смърт в Плевенско.

83 са общо трудовите инциденти в областта през миналата година. Те са със 7% повече от злополуките на работното място през 2014 г., коментира Петков. Тогава са били регистрирани 77. През изминалата година няма информация някоя от трудовите злополуки да е довела до инвалидизация на работник.

Най-много трудови злополуки са регистрирани в сектор „Хуманно здравеопазване” през 2015 г. Следват го работещите в сферата на производството на облекло, образованието и охраната.

Ще припомним, че една от трагедиите, разиграли се на работното място през миналата година, бе тази, завършили със смъртта на двама служители на „Напоителни системи” в град Гулянци. Инцидентът се разигра на 24 юли при монтаж на помпа в помпена станция „Карабоаз“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: