Найден Зеленогорски в Плевен: Турско робство е имало и то трябва да се изучава по този начин

01.02.2016 13:06

1.02.nz

Надявам се още тази седмица темата за новия министър на образованието да бъде обсъдена в българския Парламент, защото има нужда от спешни решения. Това сподели пред журналисти в Плевен съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Той посочи, че не очаква подкрепа за кандидатурата на Меглена Кунева от страна на БСП и ДПС, допълвайки, че въпреки всичко е изненадан от острата атака на социалистите срещу Кунева.
Зеленогорски заяви, че е убеден, че Меглена Кунева може да сформира стабилен екип и да направи много за българското образование. За мен министрите са политици, а не експерти и в този смисъл не смятам, че за да бъдеш министър в определено министерство, трябва да си абсолютен експерт точно в тази област, коментира депутатът от РБ. Той направи аналогия с функциите на кмета, риторично питайки какъв експерт трябва да е той, за да управлява всичко. Аз не бях експерт в образованието и здравеопазването, но мисля, че през 12-е години, в които бях кмет на Плевен, се справих доста добре, посочи Найден Зеленогорски.
Пред медиите Зеленогорски коментира и темата за това дали в България е имало турско робство, присъствие или владичество. „За мен турско робство е имало и то трябва да се изучава, както това се е правило досега. Опитите да поставяме дискусии в една толкова болезнена тема за българското общество ми се струват доста ирационални и в този смисъл смятам, че експертите на проф. Тодор Танев го подведоха“, каза плевенският депутат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: