Плевен ще е домакин на национална пчеларска конференция, организирана от евродепутата Мария Габриел

01.02.2016 11:19

pcheli

Плевен ще е домакин на Национална конференция „Пчеларският сектор в България – Пътят напред“. Организатор на форума е Мария Габриел – зам.председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата на ЕНП. Инициативата за конференцията е на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България” с подкрепата на в-к „Пчела и кошер” и домакинството на Областен пчеларски съюз- Плевен.

Това информираха днес от „Партнерс експо” ЕООД, които традиционно организират Международното изложение „Пчеларство – Плевен”. Тази година то ще бъде открито на 11 февруари от 10 часа в бизнес център „Мания Тауър”.

Гости на откриването  ще са освен евродепутатът Мария Габриел, но и председателят на НС Цецка Цачева, земеделският министър Десислава Танева и други

Още в първия ден на пчеларския форум ще се проведе и националната конфдеренция.

Лектори ще са  Етиен Брюно – председател на научна комисия на АПИМОНДИЯ и председател на работна група на Европейската Асоциация на земеделските производители  COPA-COGECA (Белгия), Соня Хайнеман – зам.председател на Баварската  Асоциация на      пчеларите (Германия), д-р Петер Козмус – Асоциация на пчеларите (Словения), Станислав Яс – член на борда на Финландската  Асоциация на пчеларите (Финландия). Конференцията ще започне в 14 часа в зала „Плевен“ на Областна  администрация.

Международното изложение „Пчеларство” ще се проведе в дните от 11 до 14 февруари. В последния ден по традиция се връчват и наградите от конкурса за детска рисунка и призаНай-проспериращ млад пчелар на България  през 2015 г.”, учреден съвместно с фондация „Еврика“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: