Експерт от ИЛВ – Плевен избра най-добрия производител на домашно вино в Луковит

01.02.2016 17:38

1.02.lukovit2

Червеното вино на местния предприемач Ангел Вандов бе определено за най-доброто от реколта 2015 г. в Луковит. Тази оценка даде доц. д-р Ваньо Хайгъров, завеждащ отдел „Винарство и химия“ в Институт по лозарство и винарство – Плевен, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Доц. Хайгъров оцени вината на участниците в традиционния конкурс „Винария: Празник на виното и винопроизводителя Луковит`2016“, организиран от Народно читалище „Съзнание 1895“.
Заключителното мероприятие се проведе днес и бе открито от читалищния секретар Красимир Ралчев, който благодари на всички участници. Сред гостите бяха заместник-кметът на общината Цветелин Цоков, почетният гражданин на Луковит Йото Пацов, председателят на общинското сдружение на пенсионерите Цоло Сираков, производители на вино от Дерманци, Петревене, Торос и др.
Театралното студио към читалището с ръководител Антоанета Нечева представи откъс от постановката „Зарезоя-пристаноя“, свързана с пресъздаване на ритуала „Зарязване“ и носител на трето място в националния ученически конкурс „За хляба наш…“ Благоевград`2015.
Освен голямата награда на Ангел Вандов, доц. Хайгъров връчи още няколко приза – „Майстор винар“ на Лазар Чиков, „Баш винар“ на Таня Дочева, „Минава за винар“ на Красимир Кръстев и „Винар“ на Искра Йорданова. Отличените получиха грамоти и тематични награди – чаши и комплекти пособия за вино.

1.02.lukovit1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: