Шампионът Ивелин Чапанов: И през новия сезон целта е една – първото място

30.01.2016 13:27

30.01.ivo1

„Изминалият сезон определено бе успешен за мен, въпреки многото проблеми, които имах. Радвам се, че успях да затвърдя първото място от предходния сезон, което беше и голямата ми цел“. Това сподели пред „Плевен за Плевен“ рали състезателят Ивелин Чапанов („Плевен рейсинг тим“), след като официално получи шампионската си купа за победител в клас НС3 в планинския шампионат.
Въпреки радостното събитие, плевенчанинът не скри, че ситуацията в навечерието на старта на новата състезателна година далеч не е розова, а причината е добре позната – липса на финанси. „На този етап не получаваме подкрепа от никъде. Преди всеки сезон трябва да се направи пълна ревизия на автомобила – от една страна, за да бъдеш конкурентен на останалите състезатели, а от друга за собствената ти безопасност, а това не струва никак малко“, сподели Чапанов. Пилотът посочи, че първото състезание е на 2 април в Шумен, като за малкото време, оставащо дотогава, трябва да бъде свършена твърде много работа.

30.01.ivo2
Въпреки всички трудности, Ивелин Чапанов изрази увереност, че 2016-а ще бъдe успешна за него. Разбира се, целта отново е една – първото място в шампионата. Голямото ми желание е да участвам и в кръг от планинския шампионат в Румъния, като за мен ще бъде от изключителна полза да си сверя часовника с това какво правят северните ни съседи, разкри Иво.

30.01.ivo3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: