Плевен днес става част от инициатива „Гласувайте за супата! Навсякъде!”

29.01.2016 7:07

broshura-11

Плевен днес става част от нестандартната инициатива „Гласувайте за супата! Навсякъде!”. Участие с обедни супи ще вземат четири ресторанта в града – „Къщата”, „Хумус хаус”, „Биг тейбъл” и „Будапеща”. Освен дегустацията и поканата за приготвяне на супи програмата на инициативата е богата на нестандартни събития и то случващи се само в рамките на един ден.

В стола на Спортно училище „Георги Бенковски” ще се разиграе маратон на супата и щафетно бягане с праз лук, както и много забавни игри.

bro1

От 15 часа в читалище „Цветан Спасов” ще бъде представен Живият музей на писмеността – образователен спектакъл на открито на Диян Павлов – Джими.

Децата от театралната студия при ДКТ „Иван Радоев”-Плевен ще се изявят в кафе „Бордо” от 20 часа, а читалище „Пробуда” и Клубът на хората с увреждания в квартал „Дружба” ще приготвят вкусни супи и ще ги споделят на обща трапеза.

В пицария „Pazzo” ще има дегустация на вина, здравословен кетъринг, детска изложба и концерт. В Дом Кафе пък ще започне в 20 часа дебат на тема „Ние, граждани на Плевен, какво искаме и можем да направим за нашия град?”. След това на същото място ще започне Отворена сцена за музикални изяви и импровизации Jam session.

На всеки пункт супа в града, където ще се приготвя супа, ще бъдат поставени големи бели знамена. Организаторите на събитието подчертават, че това се прави, не защото се предават, а напротив, „за да покажем символично, че се обединяваме в една обща миролюбива борба в името на МИРА. Като видите развяно бяло знаме, значи на това място има вкусна супа, която ви очаква!”.

Повече информация за събитието и пълната програма може да научите ТУК.

supa

#тагове:

НАЙ-НОВИ: