12 таекуондисти от СКТ „Атила“ – Плевен ще участват на Държавното в Пловдив този уикенд

28.01.2016 14:07

28.01.atila

12 състезатели от Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен ще участват на Държавното първенство на спаринг, което ще се проведе на 30 и 31 януари (събота и неделя) в Пловдив. Това научи „Плевен за Плевен“ от президента и треньор на клуба Даниел Цаков. Домакин на събитието ще е залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В Града под тепетата плевенчани ще се представят с една дама и 11 момчета, а общо участие в първенството са заявили над 350 състезатели от 20 клуба от цяла България. Държавното първенство е част от програмата на Българската федерация по таекуон-до и е определящо за съставянето на национален отбор.
Усилената подготовка за добро представяне на плевенския клуб тече вече два месеца, но въпреки това там не са спирали и тренировките на най-малките таекуондисти. Очакванията на Даниел Цаков са за силно представяне, особено при мъжете. Той припомни, че в клуба е националният състезател Иван Димитров, който напълно заслужено влезе и в десетката на най-добрите спортисти на Плевен за 2015-а. „Възлагам големи надежди на Иван. Знаете, че това първенство е квалификация за участие в националния отбор, който ще представи страната ни на предстоящите Европейско и Световно първенство и ще се радвам той отново да се представи на такъв голям форум“, сподели президентът и треньор на СКТ „Атила“. По думите му, всички негови състезатели са подготвени отлично и имат реални шансове да се класират на финал.
Освен че се представя традиционно силно на състезания от голям мащаб, СКТ „Атила“ – Плевен е и най-активният сред плевенските клубове по програми на Министерството на младежта и спорта. Работим изключително успешно по програми на ММС вече 9 години и се надявам ползотворното ни партньорство да продължи и през 2016-а, каза още Даниел Цаков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: