Разследват чичо и племенник от Ставерци, ограбвали възрастни хора

28.01.2016 12:46

police

Вчера в Окръжна прокуратура – Плевен е прието за разследване наказателно производство срещу Марко К. и чичо му Красимир Д. от с. Ставерци за това, че на 09.12.2015 г., чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, през нощта влезли в дома на самотно живущия Димитър Д. на 81 години, употребили сила спрямо него, след което му отнели сумата от 32 лева. Двамата извършители са многократно осъждани за тежки умишлени престъпления. В хода на разследването е установено, че извършените от тях престъпни посегателства засягат основно самотно живеещи, възрастни хора. При това само в дома на пострадалия Димитър Д., Марко и Красимир са влизали многократно с цел изръшване на кражби на различни вещи. Във връзка с тези посегателства има образувано друго наказателно производство, което се разглежда в Районен съд – Плевен. Установено е, освен това, че в края на месец ноември 2015 г. двамата отново в съучастие като извършители са откраднали от дома на Йорданка П. около 500 килограма зърно. Във връзка с това престъпление също има образувано досъдебно производство, което е изискано и присъединено към делото на Окръжна прокуратура – Плевен.
Вчера Марко К. е привлечен на качеството на обиняем, задържан е за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане пред Окръжен съд – гр. Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонеие „Задържане под стража“.
Другият съучастник Красимир Д. се укрива и във връзка стова е разпоредено на Началник на РУП – гр. Долна Митрополия незабавно да го обяви за издирване с оглед довеждането му пред Окръжна прокуратура – Плевен и привличането му към наказателна отговорност.
Разследването се извършва от наблюдаващия прокурор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: