Сдружение „Артилерия”: Нека смелата постъпка на Мария бъде тема за дискусия в плевенските училища

26.01.2016 13:17

mariq

Нека случая с адекватната и смела реакция на Мария не остава „ден до пладне”. Нека бъдат огласявани доблестните постъпки на ученици от плевенски и други български училища, на които ставаме свидетели или научаваме от медиите. Това призовават в отворено писмо до българските учители от плевенското Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов”.

От там считат, че постъпката на 15-годишната Мария от Стара Загора, която оказа първа помощ и спаси живота на шофьор от градския транспорт, трябва да бъде тема на размисъл и дебат в училище под наслова „За доброто сърце и любовта към ближния”.

„Нека нашите деца направят паралел между едни или други постъпки. Да разговарят свободно за причините, които ги пораждат, за това как се чувстват или биха се чувствали и реагирали в дадена ситуация.”, смятат артилеристите.

Ще припомним, че стана традиция от Сдружение „Артилерия” да награждават с приз „Доблест“ в три степени ученици от област Плевен. Често сред отличените младежи са и такива, които подобно на Мария, са помогнали в критична ситуация на свой приятел или на непознат.

Снимка: пресцентър Община Стара Загора

#тагове:

НАЙ-НОВИ: