Редовно се опесъчават по-големите улици в Кнежа, няма проблем с отоплението в училищата

21.01.2016 9:54

kneja muzej

Регулярно се опесъчават заледени участъци на по-големите улици, с цел да се избегнат произшествия. При влошаване на обстановката и последващ снеговалеж имаме техническа готовност да отреагираме своевременно. Това съобщава чрез официалната си страница във Фейсбук кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Той се обръща към собствениците на сгради да огледат внимателно за ледени висулки и надвиснал мокър сняг, който може да бъде опасен.

В Кнежа ежедневно се извършват замервания на температурите в училища и детски градини. До този момент температурните стойности във всички заведения са в норма, като средната температура в училищата варира между +19 и +21 градуса, а в детските градини е +20 и +24 градуса.
Очаква се понижение на температурата, което може технически да възпрепятства нормално извозване на учениците от и към общината, информира още кметът на Кнежа. По този повод той е уведомил всички директори на учебните заведения, че самостоятелно могат да вземат решения за отлагане началния час на занятията, както и да намалят учебните часове.
Ниските температури могат да повлияят и на нормалния график на сметоизвозването.
Поетапно се отстраняват и повредите с радио-възела.

Искам да апелирам за повече толерантност при шофьорите, повишено внимание на пешеходците и търпение от всички ни”, казва още Илийчо Лачовски.

Снимка: Исторически музей – Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: