Евродепутатът Мария Габриел и Цецка Цачева откриват пчеларското изложение в Плевен

21.01.2016 15:25

p5

Евродепутатът Мария Габриел и председателят на Народното събрание Цецка Цачева са поканени да открият традиционното за Плевен Международно изложение-договаряне „Пчеларство”. Сред гостите се очаква и министърът на земеделието Десислава Танева, евродепутати от комисията по пчеларство към Европарламента, проф. Кристиян Константинеску-председател на Балканска федерация на ПС и директор на Фондация „Апимондия“ – Букурещ, както и областният управител Ралица Добрева, кметът на община Плевен Георг Спартански.

Изложението ще се проведе в бизнес център „Mania Tower“ и ще бъде открито на 11 февруари от 10 часа. По традиция в пчеларския форум участват производители на мед и пчелни продукти, фирми, предлагащи оборудване за пчеларите и т.н.

На 14 февруари, неделя от 11 часа ще се състои и официалното награждаване на децата, отличени в конкурса „Пчеларството – екология и плодородие, пчелния мед – здраве и дълголетие“.Тогава ще бъдат наградени и най-добрите автори във фотоконкурса на пчеларска тематика.

От 12 часа започва и церемонията по награждаване на участниците в изложението. Ще бъде връчен приза „Най-проспериращ млад пчелар на България, който се дава съвместно с фондация „Еврика”.

Снимка: архив, „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: