Обучение по превенция на употребата на наркотици сред младите хора ще се проведе в Плевен

19.01.2016 15:56

droga

Общински съвет по наркотични вещества-Плевен организира обучение за инспекторите от Детска педагогическа стая в районните управления на ОД на МВР – Плевен и здравните кадри от системата на общинските училища за превенция на употребата на наркотични вещества. То ще се проведе 21 януари, четвъртък, в конферентна зала на хотел „Ростов”.

Това е специализирано надграждащо обучение за разпознаване на симптоматиката и работа с деца и млади хора, употребяващи и/ли злоупотребява с наркотични вещества.

Акцент в програмата е темата „за и против легализирането на марихуаната – вреди и ползи”, причинната връзка между остри психози и употреба на ПАВ, рисковете пред младите хора от новата синтетична дрога.

Гост – презентатори в обучението са консултанти на Министерство на здравеопазването и Националния съвет по наркотични вещества:  доц. Д-р Мая Стоименова – Попова, психиатър, ръководител катедра „ Психиатрия и медицинска психология”, МУ – Плевен; д-р Петранка Чумпалова, асистент катедра „ Психиатрия и медицинска психология”, МУ – Плевен.

Обучението се реализира с подкрепата на Министерство на здравеопазването, в рамките на „Програма за превенция употребата на наркотични вещества на местно ниво”, чрез Община Плевен.

Снимка: sxc.hu

#тагове:

НАЙ-НОВИ: