Затвориха пътя от разклона при Гробищен парк „Чаира” към Радишево, както и Брестовец – Беглеж

17.01.2016 14:29

u6

Затваря се отсечката от разклона при Гробищен парк „Чаира” към Радишево, поради образувала се тапа от закъсали автомобили. Там вече е изпратена роторна машина на Областно пътно управление. Затваря се отсечката Брестовец – Беглеж, поради навявания и образували се преспи. Това информираха от пресцентъра на местната управа след проведеното в 13 часа Заседание на Кризисният щаб при Община Плевен. Участие са взели представители на трите снегопочистващи фирми, ЧЕЗ, ОД на МВР, служба Пожарна безопасност и защита на населението, КАТ, Областно пътно управление.

Днес беше въведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия в частта „Снегонавяване и обледяване”. Съгласно плана, се мобилизират всички налични ресурси за справяне с тежката зимна ситуация.

Продължава отстраняването на ел. аварии и работа по отстраняване на паднали дървета и клони с предимство в пътните участъци. С тази дейност са ангажирани служителите на ПБЗН и „Паркстрой”.
На този етап няма проблем с нивата на язовирите, където се извършва контролирано изпускане на водата от вчерашния ден. Няма критично покачване и на нивата на реките на територията на Общината.
Кметът Георг Спартански продължава обиколките си в различните райони. Следващото заседание на Кризисния щаб е в 17.00 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: