Вижте новия облик на трите водни огледала в района на Каскадата!

16.01.2016 10:07

Фотообективът на находчив наш читател и фен на Плевен за Плевен успя да улови през седмицата първите проби на трите водни огледала в района на Каскадата.

f1

Припомняме, че близо 900 000 лева /с ДДС/ предостави Оперативна програма „Регионално развитие” на Община Плевен за ремонт на Пеещия фонтан в Градската градина и трите водни огледала в района на Каскадата. За двата обекта се предвиждаше извършването на основен ремонт и реконструкция на инсталации, включително на машинните зали, с цел подобряване на въздействието на водните съоръжения, светлинните и звукови ефекти.

f2
Също: премахването на бетоновия партер на Пеещия фонтан, демонтаж и саниране на съществуващи стоманобетонови елементи, полагане на хидроизолация и добавяне на нови облицовки по дъното и стените, изграждане на нова система ефекти посредством съвременни енергоефективни решения за водна архитектура.

f61
Планирано бе и паркоустройство, което се изразява в подмяна и допълване на редицата от съществуващи дървета и затревяване на околните площи. Очакваните резултати от ремонта на Пеещия фонтан и района около него са: озеленени площи – 405 кв.м.; основно ремонтирани водни съоръжения – 98,5 кв.м.; рехабилитирана пешеходна зона – 749,5 кв.м.; санирано машинно помещение.
При реконструкцията на трите водни огледала трябваше да бъдат изпълнени: 259 кв.м основно ремонтирани водни съоръжения; озеленени площи – 273 кв.м.; полагане на нова настилка /декинг/ – 158.5 кв.м; рехабилитирана пешеходна зона – 717,5 кв.м; ремонт на машинната зала.

f3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: