11 футболисти изведе Роберт Петров на първата тренировка на „Спартак“ (галерия)

15.01.2016 15:38

15.01.parva1

11 футболисти изведе днес старши-треньорът на плевенския „Спартак“ Роберт Петров за първа тренировка от подготовката за пролетния полусезон в „Б“ група. Въпреки лошото време, на стадион „Плевен“ се събраха и десетина от най-верните привърженици на спартаклии, които с възгласи окуражиха любимците си.

15.01.parva2
„Не съм доволен, че започваме с толкова малко футболисти. Освободил съм мнозина от първата тренировка по различни причини, като се надявам от понеделник вече да започнем да работим сериозно“, сподели минути преди излизането на терена Роберт Петров, допълвайки, че ще разчита поне на 20 футболисти през пролетта. Сигурните нови попълнения са халфът Никола Мицански от „Ботев“ (Враца), вратарят Ивайло Крушарски, който е изкарал проби в Англия, халфът Иво Иванов от ЦСКА, защитниците Димо Атанасов от „Верея“ (Стара Загора) и Емил Грозев от „Литекс“ и полузащитникът Даниел Гаджев от „Локомотив“ (София). Преговарям със защитника Цветомир Радев от „Верея“, като очаквам отговора му още днес, посочи Петров.

15.01.parva3
В тима на „Спартак“ остават вратарят Димитър Пантев, Стенислав Георгиев, Даниел Гергов, Христо Кирев, Виктор Иванов, Тихомир Тодоров, Цветомир Тодоров, Преслав Антонов, Кристиян Иванов, както и юношите Теодор Коларов и Мартин Бакалов. Говорил съм и с Боян Делянов и Борис Иванов, като вероятно двамата ще изкарат проби при нас, каза още старши-треньорът на спартаклии. По думите му, отборът е комплектован на около 70%, като ще се търсят централен защитник и централен нападател. Роберт Петров официално обяви и името на своя помощник – Георги Мечечиев, който идва в Плевен от отбора на „Ботев“ (Враца). От днес той е в Германия, където ще изкара 10-дневна практика с немски тим и очаквам да се присъедини към нас в началото на февруари, отбеляза Петров.

15.01.parva4
Няколко са контролите, които отборът на „Спартак“ е договорил към този момент. Първата от тях е на 23 януари с „Вихър“ (Славяново), следва двубой с „Литекс 2“ на 27 януари, а на 3 февруари спартаклии гостуват на „Етър“ (Велико Търново). Както вече писахме, от 6 до 13 февруари „Спартак“ ще участва и в турнира „Pomorie Cup“. Там ще се представят също домакините от ОФК “Поморие” и ПФК “Нефтохимик” (Бургас), с които плевенчани са в една група, както и ПФК “Лудогорец II” (Разград), ФК “Созопол” и ОФК “Несебър”. Вероятно ще изиграем контроли също с „Локомотив“ (София) и „Академик“ (Свищов), а последната проверка ще бъде с „Ботев“ (Враца), разкри Роберт Петров.

15.01.parva5

 

15.01.parva6

 

15.01.parva7

 

15.01.parva8

 

15.01.parva9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: