ОУ „Васил Левски” – Белене прилага чужд опит при решаване проблемите на учениците в училищното ежедневие

15.01.2016 11:18

ou vasil levski-belene

По интересен проект работи ОУ „Васил Левски” в град Белене.  „Училището – ново пространство за партниране между специалисти, учители, родители и общност” е стартиран от началото на учебната 2015/16 година и е за срок от 2 години по програма Еразъм +. Проектът предвижда редица дейности за създаване на модел на адекватна, подкрепяща среда за учениците с участието на всички специалисти и институции на територията на общината, информира директорът на училището Румяна Богданова.

В ОУ „Васил Левски” вече са реализирани следните дейности: създаден е екип за изпълнение на проекта, включващ 8 педагози, проведено е анкетно проучване сред учители, родители и ученици за проблемите и затрудненията, които срещат подрастващите в училищното си ежедневие, направен е анализ на анкетите и са изведени проблемните моменти във взаимоотношенията ученици – учители – родители – фактори от обществената среда. През месец октомври тази година предстои участието на 7 педагози в европейски семинар на тема «Мултипрофесионални мрежи във Финландската училищна система».

Участието в семинара ще даде възможност за придобиване на знания, умения и нагласи за съвместна работа и тясно взаимодействие с всички фактори от обществената среда с оглед решаване проблемите на учениците в училищното ежедневие, коментира Богданова. Планира се след завръщането си педагозите да споделят придобития опит с колеги от училището, колеги от другите училища на територията на общината, институции, работещи с деца, родители и други заинтересовани страни.

За прилагане на придобития опит се предвижда подготвянето и издаването на кратък Наръчник за работа на мултипрофесионалните екипи в българското училище. Разпространяването на резултатите от прилагането на опита в и извън ОУ „Васил Левски“ в дългосрочен план ще доведе до усъвършенстване на качеството на училищното образование и на процесите на формиране на личността на учениците. Училището ще се превърне в ново пространство за общуване и партниране между учители, специалисти, ученици, родители и общност, казва още Румяна Богданова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: