За седмица е събрана нужната сума за транспортиране тялото на Дани от Англия

11.01.2016 12:48

stanka

Само за седмица семейството на Даниел Димитров е успяло да събере чрез дарения необходимите средства, за да може да прибере тялото му от Англия. Това съобщи днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен лелята на 17-годишното момче Станка Панова. Тя благодари на всички, отзовали се на техния призив да им бъде помогнато в толкова тежък за семейството им момент.

Желанието на майката на Дани е, ако има останали средства над нужните 5000 паунда, защото в крайна сметка толкова се е оказала сумата за транспортиране на тялото на момчето от Англия към България, те да бъдат дарени на дом „Майка и дете”.

8.01.lorna

От много рядък вид рак е боледувал Даниел Димитров. Страшната диагноза семейството научава в края на юли. Момчето е било в Плевен за лятната си ваканция, тъй като от години живее заедно с майка си в Англия. Там Дани е завършил с отличие образованието си и е бил приет в един от престижните колежи на Острова. Лекуван е в Англия, но за съжаление не успява да пребори тежката болест и издъхва на 2 януари вечерта. Дани е страдал от много рядък вид рак. Той е бил 14-ият в света, диганостициран с това заболяване.

Очаква се тленните останки на Даниел да бъдат в Плевен в сряда след обяд, а в петък в 12 часа в храм „Свети Николай” ще е опелото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: