Над 15 000 подписа за референдума на Слави в Плевенско. Червен бряг и Белене най-активни

08.01.2016 16:34

8.01.referendum2

Вече втори месец се събират подписи за референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“. Един месец преди крайния срок организаторите отчетоха кампанията в Плевен като сравнително успешна. „Събирането на подписи върви добре. Искам да отбележа, че референдумът не е на Слави и шоуто му. Той е на целия български народ, защото въпросите в него касаят всеки един от нас. Затова призовавам хората, които искат промяна да се активизират и да ни намерят на пунктовете ни, които са обявени в Интернет, в сайта на шоуто“, призова областният координатор на Движение „Днес“ за Плевен Елена Бонева. Тя сподели, че от понеделник в Плевен ще бъде разкрит още един пункт – в УМБАЛ „Георги Странски“.

8.01.referendum1
Елена Бонева посочи, че до момента в Плевенска област са събрани над 15 000 подписа, като целта на организаторите е в оставащия месец да се удвоят. За тази цел, обаче, доброволците са недостатъчно и трябва да се включат още хора. В областта общините Червен бряг и Белене са най-активни, а организаторите изказаха надежда, че и другите общини ще се активизират през останалия месец.
18-годишният Ванин Неѝков, коѝто е доброволец, допълни, че помага, не защото е най-големият фен на Слави, а защото подкрепя идеята за референдум. Ванин е ученик в МГ „Гео Милев“, сутрин ходи на училище, а следобед е на подписката. „За мен референдумът е средство за формиране на будно общество с гражданска позиция. А само будно общество може да спре абсурдите, които се случват в държавата ни. Затова всеки, който желае някаква промяна, трябва да се включи – като се подпише, като стане доброволец. Само с мрънкане на става, трябват и действия“, категоричен е младият плевенчанин.
Организаторите изказаха уверение, че с общи усилия на всички ще може да се постигне успешен резултат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: