Плевенският митрополит Игнатий ще освети бойните знамена на днешния Йордановден

06.01.2016 7:33

4.01.znamena

Командването на военно формирование 42800 – Плевен организира тържествен ритуал-водосвет на бойните знамена по повод Богоявление (Йордановден). Той ще се проведе днес от 11.00 ч. пред параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец” на площад „Възраждане”.
По стар български обичай на 6 януари – Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите. Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ. Водосветът ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий.
В тържественият ритуал ще участват почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 град Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” -Долна Митрополия, представители на Дружество “Традиция” – Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи. На ритуала са поканени представители на държавната и местната власт, както и командири на военните формирования от Плевенския гарниазон.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: