„Наздраве, 2016-а с…“ председателя на СКШ „Спартак Плевен XXI” Петьо Маринов

06.01.2016 17:56

В дните около Нова година в поредица от блиц интервюта, обединени под рубриката „Наздраве, 2016-а с…“, „Плевен за Плевен“ ще ви срещне с интересни и популярни хора от Плевенско, мнозина от които разнасят славата на нашия край не само в България, но и по света. С какво ще запомнят изминалата и какво си пожелават през новата година, какво ги вдъхнови и какво разочарова – бъдете с нас и ще разберете!

Днес ви срещаме с Петьо Маринов – бизнесмен и председател на СКШ „Спартак Плевен XXI”.

petio marinov

1. С какво ще запомните изминалата година в обществен и личен план?

В чисто професионален успях да стабилизирам бизнеса си и положих основите на  една предстояща диверсификация и развитие през 2016 година.Трудно е, тъй като икономиката на държавата е тотално съсипана, а покупателните  възможности на хората са силно ограничени. Но вярвам, че ще се справя.

В шахматен аспект – от съществена важност е, че заедно с Чавдар Андреев и Мишо Гигов, покрихме критериите за шахматни инструктори на ФИДЕ. Това ни дава сериозно предимство при участие в международни проекти. В шахматният ни клуб „Спартак Плевен XXI”, се утвърдиха няколко много талантливи деца и имам всички основания да твърдя, че ни предстоят много нови радостни мигове през следващите години.

2. Събитието, което ви вдъхнови? Събитието, което ви разочарова?

В няколко детски градини в Плевен обучавахме деца по проект на ММС. Вдъхновиха ме чистите искрени детски очи, които ни посрещаха всеки път с радост. Ето такива неща ме вдъхновяват! Обикновени неща, за които виждаш смисъл да работиш.

Разочарован съм от непрекъснатите медийни скандали, от това че светът стана едно по-опасно място за живеене. Разочарова ме липсата на достатъчно държавност в България.

3. Накъде върви: светът, България, Вие?

Светът върви към глобализация и към високо-технологично развитие.Това обаче е съчетано с една несигурност и трудна предсказуемост на много икономически и социални процеси.

Мен по-скоро ме вълнува,че България не върви на никъде. В нашата страна има страшна бюрокрация. Няма отговорна социална политика. Много от днешните политици работят така ,че родителите им се срамуват от тях. Голяма част от тях са влезли в зависимости и не могат да вземат елементарни решения.

Ето ви пример. Ясно е ,че руснаците няма да почиват в Турция през лятото на 2016. Какво правим ние по въпроса ? Намаляваме цената на визите ??? Пълно безумие! Едва ли за един руснак е от голяма важност дали цената на визата е 35 или 20 лева. Ако искаме  да напълним хотелите и да вкараме сериозни приходи в държавата, просто трябва да ги премахнем.

В личен план, всичко е нормално. След като съм избрал преди години да остана в България и да инвестирам, значи съм приел да се боря и се стремя да успявам.

4. Какво, защо и на кого не успяхте да кажете? Направете го сега!

Сигурно съм пропускал да казвам на семейството ми по-често,че безкрайно много ги обичам. Може би, не успях да кажа БЛАГОДАРЯ, на всички мои приятели, които са били до мен и са ме подкрепяли през годините.

5. Какво си пожелавате през 2016 – на себе, на близките, на града Ви?

Желая на всички да сме здрави ! Да има повече позитивно мислене, въпреки трудностите, и резултатите ще дойдат. В Плевен да бъдет открити нови инвестиции в сферата на производството. Защото само с услуги няма да стане.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: