МУ-Плевен организира подготвителни курсове по биология и химия

05.01.2016 16:08

23.10.mu

За поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) стартира кандидатстудентската си кампания с провеждането на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия от 9 януари 2016 г. Желаещите да кандидатстват «Медицина» все още могат да подадат заявления за записване на място или по електронен път до 08 януари 2016 г., като на сайта на висшето училище могат да намерят указания за начина на плащане и подаването на документите. Това информират от пресцентъра на висшето училище.

Занятията се провеждат от преподаватели по биология и химия на МУ-Плевен всяка събота и неделя за 10 поредни седмици до 13 март 2016 г. Всеки курс включва 60 академични часа по съответната дисциплина.

Подготвителните курсове стартират на 09 януари 2016 г. от 9.00 ч в Ректората, като всяка събота в зала AVC на ет. 3 ще се провежда курсът по химия, а всяка неделя – курсът по биология в зала 222, ет. 2.

Учебното съдържание, включено в курсовете, е в съответствие с програмите по биология и химия за кандидатстудентските изпити и е съобразено с учебния материал от гимназиалния курс. Курсът по биология включва решаване и обсъждане на примерни тестове върху материала за 8, 9 и 10 клас, както и запознаване с критериите за представяне и оценяване на писмените работи на кандидат-студентите.

По време на кандидатстудентския курс по химия ще бъдат дадени указания за решаването на примерни задачи, включени в Помагалото по химия за кандидат-студенти, което е издание на МУ-Плевен.

От 2015 година висшето училище въведе промени в съдържанието и формата на конкурсните изпити по биология и химия за специалност «Медицина», преминавайки от развиване на тема към тестовата форма на проверка на знанията. Тази година Ръководството ще продължи работата в тази посока с доразвиване на промените специално за изпита по химия. Вече е разработен нов сборник с тестове върху теоретичния материал по химия, който ще бъде на разположение на зрелостниците от м. февруари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: