Внимавайте с ало-измамниците по празниците, вземете мерки за защита на дома си от кражби!

29.12.2015 9:46

8.12.krajba

Не се хващайте на уловките на телефонните измамници, съветват от плевенската полиция по повод настъпващите новогодишни празници.

В случай, че получите съмнително обаждане по телефона, запазете самообладание и задавайте въпроси на събеседника си, без да издавате имена на Ваши близки или местонахождението им. Намерете начин да се свържете с роднините си, за да проверите информацията, получена по телефона. В никакъв случай не давайте пари на непознати, апелират плевенските криминалисти.

Ако възнамерявате да отсъствате от дома си по време на празниците, вземете мерки да предпазите жилището и ценните си вещи от престъпни посегателства, съветват още от ОДМВР-Плевен. От там препоръчват да не съобщавате на много хора, че ще отсъствате от дома си по време на празниците. Предупредете и децата си да не правят това.

Ако ще отсъствате няколко дни, не забравяйте да проверите дали всички врати и прозорци са затворени и помолете съседи да наглеждат дома Ви. Не оставяйте в дома си големи суми пари, а преди да потеглите на път оставете на доверен близък или съсед телефон, на който може да установи връзка с вас при нужда, препоръчват от плевенската полиция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: