Даряват събрани от коледния базар в Белене средства за лечението на Ирина

24.12.2015 11:37

bazar belene 3

По-голямата част от набраните средства по време на коледния базар, проведен в Белене от 14 до 22 декември, ще бъдат дарени за лечението на Ирина Бучева. Такова решение са взели самите участници в благотворителната инициатива, научихме от Дарина Добранчева, координатор към Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ в крайдунавския град, организатор на базара. Той бе закрит в присъствието на кмета на община Белене Милен Дулев с много празнично настроение.

bazar belene 2

Участие в базара, който бе под мотото „Изработено с ръце и от сърце за вас” взеха ОДЗ „Мечта”, ОДЗ „Бодра смяна”, ОДЗ „Знаме на мира”, Център за обществена подкрепа, СОУ „Димчо Дебелянов”, ОУ „Васил Левски”, ПГ по ядрена енергетика, ОДК – гр.Белене, Анита Марианова, Янко Главонов, Католическата общност в града, Екатерина Лазарова, пенсионерски клуб.

Специални благодарности за оказаното съдействие Дарина Добранчева отправя към Община Белене, Народно читалище „Христо Ботев-1892”-Белене, на Ралица Господинова и вестник „Дунавски новини”, Поделение 28880, Калинка Петкова.

bazar belene 4

„Благодаря и на всички, които посетиха базара и закупиха стоки от него. По този начин подпомогнахте беленските институции и организации. Те сами ще решат за какво ще използват събраната сума, но голяма част от тях вече взеха решение и ще я дарят за лечението на младата жена от Белене Ирина Бучева. Голяма част от предлаганите изделия в базара бяха изкупени. Това е едно от доказателствата, че той имаше успех. Успяхме и защото реализирахме първоначалната ни идея – да се обединим всички заедно и да създадем Коледно настроение в града ни”, каза на финала на базара Дарина.

Снимки: личен архив

bazar belene

bazar belene 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: