Многодетна плевенска майка гостува на кмета Георг Спартански

23.12.2015 14:13

sreshta maika 5

В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, кметът на Община Плевен Георг Спартански се срещна с многодетна майка, избрала да остане и да отглежда децата си в града ни. Това информираха от пресцентъра на Община Плевен.

Валентина Илиева има две двойки близнаци. Каките, Даяна и Тамара, са ученички в трети клас в НУ „Патриарх Евтимий”, а Васил и Елена са на почти на осем месеца.

Валентина сподели, че отскоро са настанени в общинско жилище, въпреки, че са кандидатствали многократно за такова през последните години. По образование тя е инженер-технолог месо и мляко, но е работила предимно като продавач в хранителни магазини. Таткото е таксиметров шофьор.

sreshta maika 3

На срещата кметът на Община Плевен Георг Спартански се ангажира след приключването на майчинството, да осигури подходяща работа за Валентина, за да може семейството спокойно да отглежда децата си. На малките си гости кметът Спартански пожела да растат здрави, умни и не толкова послушни, посъветва каките да помагат в грижите за бебетата. И докато малкият Васил прояви нескрит интерес към домакина си, то сестричката му Елена спа непробудно по време на цялата среща.

sreshta maika 1

По стара българска традиция, според която на гости не се ходи с празни ръце, Валентина дари кмета на Община Плевен с играчка за коледната елха и го почерпи с бонбони. В отговор Георг Спартански зарадва всяко от децата с торбичка лакомства и подходящ за възрастта им подарък. Той връчи на многодетната Валентина Илиева и ваучер, с който да купи най-належащи, по нейна преценка, неща.

Снимки: пресцентър Община Плевен

sreshta maika 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: