Децата от ЦДГ „Иглика”-Плевен събраха 283 лв. за паметника на Данаил Попов на коледен базар

23.12.2015 14:39

pametnik bazar

238 лв. събраха родители и деца в Коледния базар, който се проведе ЦДГ „Иглика“ – Плевен. Тази година той беше посветен на благотворителна кауза – изграждането на паметник на Данаил Попов в Плевен. Инициативата е на Сдружение „Васил Левски”, а необходимите средства за построяването му – 12 000 лв.

Ще припомним, че след проведен конкурс, изработката на паметника е поверена на скулптора Красимир Рангелов.

С много сръчност и любов, деца, родители и учители изработиха коледни сувенири, които после бяха закупени от базара. Дарените от сърце средства – 283 лв., бяха предадени от директора на детското заведение Диана Димитрова и преподавателката Веселка Маркова на председателя на сдружението д-р Галина Цветкова.

pametnik

Събраните до момента средства са близо 10 000 лв. ЦДГ „Иглика” е първата детска градина, която се включи в благотворителната инициатива. Благотворителен Коледен базар се проведе и в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, на който освен коледни сувенири, се предлагаха и вкусни лакомства. Значителна сума беше събрана по време на Коледния бал на Ротари клуб Плевен.

До 27 декември ще остане Благотворителната изложба за набиране на средства за построяване на паметник на нашия съгражданин и верен съратник на Васил Левски в Търговски център Макси, ет. 2/детски кът/. В нея желаещите да се включат в инициативата могат да си закупят коледни картички и аксесоари, изработени от деца от II клас от училище “Йордан Йовков ”с класен ръководител Теменужка Лалова, възпитаници на артшкола “Колорит” с ръководител Майя Ананиева, деца от начален курс на ОУ “Климент Охридски” и от МГ “Гео Милев”.

Снимки: личен архив

pametnik bazar 1

pametnik bazar 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: