Плевенски криминалисти разкриха схема за крупна имотна измама

23.12.2015 12:13

police beleznici1

Служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен разкриха схема за крупна имотна измама, информират от пресцентъра на МВР.

Продължителното разследване е реализирано под ръководството на  Районна прокуратура – Плевен.

В резултат на упорита оперативна работа,  вчера  към 13.30 часа в кантора на нотариус, е задържан 40-годишен плевенчанин при опит да използва неистински документи. С представени от него пълномощно и декларации, той фактически доказвал правото си на поземлен имот с площ 18 000 дка в землището на село Крушовене, област Плевен. Намерението било да продаде имота и да получи 18 000 лева от него.

При  проведените процесуално-следствени действия са установени и други негови незаконни сделки – продажби на земеделска земя чрез използване на неистински документи с цел получаване на имотна облага в общ размер на около 50 000 лева. От нотариус и от други институции са иззети и приобщени оригинали на документи – заверени копия на част от общ регистър, пълномощни и декларации.

В хода на разследването са извършени претърсвания на адреси, обитавани от 40-годишния в Плевен, село Крушовене и в село Ставерци. Оттам са иззети и други документи, използвани за незаконно придобиване на собственост на земи и имоти на територията на областта.

Плевенчанинът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Документирането на престъпната дейност продължава от разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: