Фотообективът на Плевен за Плевен улови привечер първите проби на Пееещия фонтан след ремонта

22.12.2015 19:22

Фотообективът на Плевен за Плевен улови привечер първите проби на Пееещия фонтан след ремонта. Изпълнителите на обекта увериха, че той ще бъде завършен до края на годината. Тия дни ще бъдат направени и пробите на трите водни огледала в района на Каскадата.

f1
Припомняме, че близо 900 000 лева /с ДДС/ предостави Оперативна програма „Регионално развитие” на Община Плевен за ремонт на Пеещия фонтан в Градската градина и трите водни огледала в района на Каскадата. За двата обекта се предвиждаше извършването на основен ремонт и реконструкция на инсталации, включително на машинните зали, с цел подобряване на въздействието на водните съоръжения, светлинните и звукови ефекти.
Също: премахването на бетоновия партер на Пеещия фонтан, демонтаж и саниране на съществуващи стоманобетонови елементи, полагане на хидроизолация и добавяне на нови облицовки по дъното и стените, изграждане на нова система ефекти посредством съвременни енергоефективни решения за водна архитектура.
Планирано бе и паркоустройство, което се изразява в подмяна и допълване на редицата от съществуващи дървета и затревяване на околните площи. Очакваните резултати от ремонта на Пеещия фонтан и района около него са: озеленени площи – 405 кв.м.; основно ремонтирани водни съоръжения – 98,5 кв.м.; рехабилитирана пешеходна зона – 749,5 кв.м.; санирано машинно помещение.
При реконструкцията на трите водни огледала трябваше да бъдат изпълнени: 259 кв.м основно ремонтирани водни съоръжения; озеленени площи – 273 кв.м.; полагане на нова настилка /декинг/ – 158.5 кв.м; рехабилитирана пешеходна зона – 717,5 кв.м; ремонт на машинната зала.

f2 f3 f4 f5 f6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: