Областният управител Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в Санадиново

21.12.2015 14:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в с.Санадиново, общ. Никопол, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Събитието уважиха още зам.-областният управител на Велико Търново, кметовете на Общините Никопол, Левски, Белене, Павликени и Свищов, кметът на Санадиново, ръководството на фирмата-изпълнител на обекта, общински съветници и граждани.
„Проектът за изграждане на депо за твърди битови отпадъци е на обща стойност над 43 милиона лв. Депото ще обслужва генерираните отпадъци в 5 общини – Никопол, Левски, Белене, Свищов и Павликени. Уверен съм, че всяко едно нововъведение и подобряване на екологичната среда оказва ползотворно влияние и върху инвестиционния облик и на петте общини”, каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Кметът на Санадиново Светослав Илиев изрази удовлетвореност от изпълнението на обекта и изказа очаквания в обекта да намерят работа много местни жители. Спазвайки традицията и с пожелание за ефективна и безаварийна работа кметът на Община Никопол, д-р Валерий Желязков лисна менчето с вода и символично откри обекта. Гостите имаха възможност да разгледат депото и монтираните вече мощности за обработка на твърдите битови отпадъци.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: