С весел празник в Гулянци дадоха старт на Коледно-Новогодишните тържества

18.12.2015 11:23

gulqnci koleda 1

Община Гулянци и читалище „П. Р. Славейков” дадоха старт на Коледно – Новогодишните тържества с пъстра празнична програма, информират от пресцентъра на местната управа. Организаторите създадоха безброй вълнуващи моменти за малки и големи под елхата в центъра на града.

Още в самото начало на тържеството, което се състоя в сряда, пристигна най-очаквания гост Дядо Коледа, който поради липсата на сняг пристигна с атрактивно возило от 1972 година. Посрещнаха го овации, конфети и бурна детска радост. Той поздрави малчуганите и се настани удобно, за да изгледа програмата на най-младите самодейци при читалището. Джуджетата запалиха светлините на коледната елха, а след изпълненията на певците и танцьорите небето бе озарено от красива заря. Дядо Коледа раздаде подаръци на всички деца и им обеща, че ще се върне отново, за да ги зарадва в коледната вечер.

gulqnci koleda 2

Елхата в центъра на Гулянци е висока над 15 метра и е символ на Коледните и Новогодишни празници десетилетия наред, още от времето, когато е била съвсем младо дърво. Посадена е през 1974 година, когато Гулянци е обявен за град. Тази година елхата е украсена с 1300 лампички, 80 метра златна мрежа и повече от 50 златни и червени топки.

Снимки: пресцентър Община Гулянци

gulqnci koleda

#тагове:

НАЙ-НОВИ: