Оставиха в ареста общинския съветник от Червен бряг, обвинен в отвличане и побой

18.12.2015 19:13

arest

Плевенските магистрати са решили днес да оставят зад решетките общинският съветник от ГЕРБ в Червен бряг Анатолий Иванов, обвинен в отвличане и побой на двама души, и неговият син Мирослав.

В мотивите си съдът е посочил, че общинският съветник Анатолий Иванов и синът му Мирослав могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Затова двамата остават зад решетките, съобщава Нова телевизия, след чийто репортаж двамата бяха задържани за 72 часа.

В съдебната зала защитниците на двамата задържани са били категорични, че прокуратурата няма годни доказателства срещу клиентите им. Съдът обаче не е приел аргументите им.

До двойния арест се стигна, след като млад мъж разказа пред Нова телевизия, че е бил жестоко пребит от общинския съветник и сина му.

Ако вината на общинския съветник от ГЕРБ и сина му бъде доказана в съда, те могат да получат затвор от 10 до 20 години или доживотни присъди.  

В тридневен срок Анатолий Иванов и синът му Мирослав могат да обжалват решението на Окръжен съд – Плевен пред Апелативния съд във Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: