Новото тролейбусно депо на Плевен ще е готово до края на месеца

18.12.2015 11:11

depo trolei

Новото тролейбусно депо на Плевен ще е напълно готово до края на месеца. В момента се монтира техническото оборудване. Това стана ясно днес по време на пресконференция в Общината по повод изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен”, един от компонентите на който е именно изграждането на ново депо за тролеите.

press trolei depo

Участие в пресконференцията взеха кметът Георг Спартански, зам.-кметът арх. Невяна Иванчева, управителят на „Тролейбусен транспорт” ЕООД инж. Ангел Несторов, Дикран Ованесян, директор на Дирекция „Европроекти” и ръководител на проекта, експерти, участващи в изпълнението му.

Очакванията са в началото на февруари догодина новото депо да бъде открито и да бъде въведено в експлоатация. То се простира на площ от 13 275 кв.метра. Предназначено е за домуването на 70 тролея. На терена са изградени контролно-пропусквателен пункт и администрация, контролно-технически пункт и механизиране мивка, сервизно хале, бояджийо-тенекеджийно помещение, площадка за паркиране на тролейбусите с покрити паркоместа.

Инж. Ангел Несторов подчерта, че с новото депо ще се реши един от проблемите на дружеството – този с домуването на тролеите. След като депото бъде въведено в експолоатация нито един тролей няма да нощува по плевенските улици. На първо време ще се използват и двете депа, а в последствие ще се реши дали да остане само новото.

depo

#тагове:

НАЙ-НОВИ: