Експертна фирма ще проверява финансите на МБАЛ – Червен бряг

17.12.2015 18:17

18.12.mbal

Общинският съвет прие отчета на Многопрофилната болница в Червен бряг за 9-месечието на тази година и възложи на общинския кмет да наеме експертна специализирана фирма, която да направи пълно обследване на приходно-разходната дейност на болницата и да представи проектодоговор с избраната фирма. Това съобщават от пресцентъра на Общината.

Временна субсидия от общинския бюджет за 2015 г. в размер на 30 000 лева да предостави кметът Данаил Вълов на „МБАЛ Червен бряг“ ЕООД, реши още на днешното си заседание Общинският съвет. Общинарите разрешиха на управителя на болницата д-р Цветан Костадинов да поднови и сключи договор за кредит за оборотни средства, тип овърдрафт, за 120 000 лева със Societe Generale Експресбанк.

В докладна записка до общинарите управителят д-р Костадинов мотивира искането си за подновяване на овърдрафта със зимния сезон и повишените разходи за отопление. Финансовата помощ от общината е заради неотложни ремонти на три болнични асансьора, аптека и кухненски блок.

От доклада за финансовото състояние на болницата на д-р Костадинов става ясно, че за деветте месеца на годината здравното заведение има отрицателен финансов резултат от 45 687 лева, т.е. с толкова разходите й надхвърлят приходите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: