Задържаха за 24 часа пиян шофьор от Искър

16.12.2015 12:14

20.08.dreger

За 24 часа е задържан стабилно почерпен шофьор от град Искър. Той бил засечен на 14 декември вечерта около 23.30 часа на разклона от село Горни Дъбник в посока град София от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен, информират от пресцентъра на полицията. Униформените спрели лек автомобил „Деу Ланос“, зад волана на когото бил 50-годишен от град Искър. Проверка с техническо средство показала, че той шофира с 1.59 промила алкохолна концентрация. Издаден му е талон за медицинско изследване и му е съставен акт за административно нарушение. Задържан е за 24 часа.

Автомобилът е оставен на спътника му – 54-годишен негов съгражданин. Няколко часа по-късно, вече сутринта на 15 декември около 4 часа на пътя в района на гара „Хумата“ служители при сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен посещават пътно-транспортно произшествие. При пристигане на място установяват, че същият лек автомобил „Деу Ланос“ е в крайпътна канавка.

Изяснило се е, че зад волана е 54-годишният от град Искър.  Проба с техническо средство „Дрегер“ е показала наличие на алкохол 2.11 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. По случаите са образувани бързи полицейски производства. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай. Сезирана е прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: