Ученици от ПГРТО-Плевен подариха книжки на децата в дом „Детелина”

15.12.2015 15:47

knijka pghvt 1

Подари книжка  – дари щастие” – това е било мотото на заключителната  инициатива от Седмицата на четенето в  Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен /ПГРТО/. Идеята е била на Ученическия парламент на гимназията, който през тази учебна година е работил много активно и осъществява поредна благотворителна акция. Учениците от всички класове са събрали пари за закупуването на детски книжки, които да подарят на децата от  Дом „Детелина“, информират от гимназията.

Дългоочакваният ден е бил миналата събота, 12 декември, когато представители на Ученическия парламент са посетили дом „Детелина” и заедно с книжките и лакомствата, които са били приготвили, са дарили на малчуганите топлина, нежност, прегръдки и усмивки. Гимназистите са прочели на новите си приятели весели коледни истории от подарените книжки и са играли с тях на любими детски игри. Малките “детелинковци” пък са зарадвали своите гости с песнички, танци и стихотворения. Показали са им и какво са изработили със сръчните си ръчички – чудесни коледни картички и декорации. Накрая всички заедно са си пожелали “Весела Коледа и щастлива Нова година!” и са се разделили с обещанието, че скоро пак ще са заедно.

knijka PGHVT

От ръководството на ПГРТО-Плевен поздравяват Мария, Диана, Ванеса, Цветелина, Христина, Джувисна, Линда, Бояна, Мери, Сабрина и Тихомир за  това, че са отделили от личното си време, за да бъдат с децата от Дом “Детелина”, и за благородните им сърца!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: