Мним изкупвач на орехи, ограбвал със свой авер жени в две плевенски села, влиза в затвора

14.12.2015 11:21

14.10.prisada

10 месеца лишаване от свобода е наказанието на мъж, който заедно със свой авер се е представял за изкупвач на орехи и така е успял да ограби възрастни жени в две плевенски села.

На 7 декември в Районна прокуратура – Плевен  е образувано незабавно производство срещу Хайредин М. от гр. Гулянци, обл. Плевен, за това че на 5 и на 7 декември в с.Радишево и с.Тученица, при условията на продължавано престъпление, повторно в немаловажен случай, след като се сговорил предварително с Георги И. отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 400 лева, от владението на техните собственици, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Това информират от пресцентъра на Плевенската прокуратура.

Пострадали от престъпленията са две възрастни жени, като извършителите Хайредин М. и Георги И. са влезли в домовете им под предлог, че изкупуват орехи. Докато единият от тях отвличал вниманието на жертвите, като оглеждал предложените орехи и договарял цените за изкупуване. През това време другият намирал парите в къщата и ги вземал.

На 11 декември Районен съд – гр. Плевен е одобрил споразумение, с което на  Хайредин М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на десет месеца за извършеното от него престъпление кражба. Отнетите пари са възстановени на пострадалите.

Одобреното споразумение влиза в сила веднага и осъденият Хайредин М. е приведен в Затвора – гр. Плевен за изтърпяване на наложеното наказание.

Другият обвиняем  Георги И. не признава вината си и разследването по отношение на него продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: