Плевенски мотористи готвят коледна изненада за деца в неравностойно положение! Вижте как може да участвате!

11.12.2015 11:28

motoristi koleda

Подробности около своята благотворителна кампания в навечерието на Коледа, която провеждат за втора година, обявиха днес на пресконференция плевенски мотористи, представители на пет мото клуба в града. Брифингът се проведе в пресклуба на БТА в Плевен.

Вече са поставени урни за набиране на дарения за благородната кауза, посветена преди Коледа на деца и младежи в неравностойно положение. Кутиите, в които желаещите могат да дарят средства са – на ул. „Драган Цанков“ 10, където се намира клуб „Огнени сенки“, в магазин „Фантазия“ на улица „Шипка“, в офиса на „Еконт“ на бул. „Христо Ботев“, в бар „Рокендрол“ на ул. „Васил Левски“ 98 и в завод „Мизия“. Ще се събират дрехи и обувки, но това ще става в клуб „Огнени сенки”, който ще бъде отворен само в четвъртък и събота вечер. Възрастта на децата е от 2 до 10 години, има и младежи в защитеното жилище в Плевен, които са от 20 до 33-годишни.

Разкрит е и имейл [email protected], на който всеки, който иска да дари дрехи или средства, но няма възможност да посети някое от посочените места, може да заяви посещение в дома му. Мотористите ще дойдат на адреса, за да вземат дарението.

Румен Янакиев от мото клуб „Огнени сенки” припомни, че за първи път подобна акция е проведена през миналата година като тогава са събрани 5000 лв. С тях е направено дарение само за един дом за деца в Плевен. Тази година целта на мотористите е да бъдат подпомогнати повече деца в неравностойно положение, както и Дома за възрастни хора в Бохот.

Финалът на акцията ще е на 25 декември, когато мотористите, всички облечени в костюми на дядо Коледа, ще посетят домовете и ще зарадват децата с подаръци. След това на площад „Възраждане“, без моторите разбира се, участниците в благотворителната инициатива ще извият едно голямо българско хоро.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: