Учениците от НУ „Отец Паисий” – Плевен с коледна дарителска кампания за школската библиотека

11.12.2015 12:43

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В НУ „Отец Паисий” се проведе Седмица на четенето, съобщи Албена Атанасова, председател на Комисията по връзки с обществеността. Откриването е било на 7 декември със срещи на класа по стандартите на Програма „Стъпка по стъпка”  и провеждане на анкета „Чета, защото…” Резултатите от анкетата ще послужат за търсене на нови форми на стимулиране на четенето с разбиране и възбуждане на по-голям интерес на учениците към книгите.

През седмицата са били проведени още Часове на класа със занимателни игри, по време на които децата са чели откъси от любими  книги. Интересна за малчуганите е била и инициативата „С баба приказки разказвам”.

nu otec 2

Днес е била открита училищна изложба-конкурс на тема: „Обичам моята училищна библиотека!”. По дизайнерските решения в рисунките от обявения конкурс ще бъдат изработени нови библиотечни шкафове, за да се превърне училищната библиотека в уютно и забавно място, където учениците да учат, творят и прекарват приятно свободното си време. Изложбата е част от Коледната благотворителна кампания на Ученическия съвет при училището, която тази година  преминава под мотото „Книгата е огледало на душата!”. В рамките на кампанията ще бъдат събрани книги – дарения от домашните детски библиотеки на учениците, които ще обогатят училищния библиотечен фонд.

Снимки: НУ „Отец Паисий“ – Плевен

nu otec

#тагове:

НАЙ-НОВИ: