Театрален празник по повод 180 г. от рождението на Марк Твен се проведе в плевенската Библиотека

11.12.2015 16:40

11.12.rb1

Детският отдел и отдел „Чужди езици“ на РБ „Христо Смирненски“ – Плевен инициират и организират разнообразни културно-образователни прояви и библиотечно-информационни практики с цел да бъдат пълноценни партньори в образованието, да формират навици и насърчават четенето и информационната грамотност на малките си читатели. По повод 180 г. от рождението на американския журналист, хуморист и любим детски писател Марк Твен днес в Арт залата на библиотеката се състоя театрален празник на български и английски език под надслов „Двете страни на живота“.
Работейки по програма „Насърчаване на четенето чрез писане и театър“, от Библиотеката поканиха още две образователни институции от града ни да се включат в отбелязването на тази годишнина – Педагогическия колеж – Плевен към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Гимназията с преподаване на чужди езици.

11.12.rb2
Всички участници и гости на инициативата научиха интересни и любопитни факти за живота и творчеството на Марк Твен. Незабравими забавни моменти от любимата детска книга „Приключенията на Том Сойер“ драматизираха малките актьори от четвърти клас при ГПЧЕ с класен ръководител г-жа Анелия Илиева. А най-запомнящите се сцени от „Принцът и просякът“ представиха артистичните шестокласници от езиковата гимназия с преподавател по български език и литература г – жа Велина Пешева. С различна театрална техника – куклен театър и на родния за Марк Твен английски език, студенти от специалност Предучилищна педагогика с английски с преподавател асистент Маргарита Гаврилова пресъздадоха епизода с размяната между принца и просяка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: