РБ „Христо Смирненски“ – Плевен се присъединява към протестните действия на библиотекарите от страната

10.12.2015 8:14

Колективът на Регионална библиотека ”Христо Смирненски” – Плевен подкрепя и се присъединява към днешните протестни действия на колегите си от Национална библиотека „Св. Св.Кирил и Методий” , библиотекарите от страната и всички работещи в сферата на културата. Протестът ще е символичен – Библиотеката ще работи, но нейните служители ще носят протестни лентички.
„Изразяваме нашето недоволство от ниското и унизително заплащане на труда ни. Настояваме за увеличение на стандарта за издръжка на библиотеките за книги, за създаване на дигитални колекции и други съвременни документи. Библиотеките са най-старата културна институция. Днес те изпълняват и важни функции, свързани с опазване достъпа и популяризиране на културното ни наследство, насърчаване на четенето и ученето през целия живот„, заявяват библиотекарите.
За да има силна държава, трябва да има образован народ, за да има образован народ, трябва да има библиотеки, за да има библиотеки, трябва да има библиотечни специалисти, за да има библиотечни специалисти е необходимо да има достойно заплащане за достоен труд, категорични са те.

9.12.rb

#тагове:

НАЙ-НОВИ: