Днес отличиха победителите в шестото издание на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“ – фото-галерия

09.12.2015 14:26

Днес в Артцентър Плевен се проведе церемония по връчването на отличията в шестото издание на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев“. Тази година в литературната надпревара се включиха около 100 автори от цялата страна, които мериха сили в категориите поезия – стихотворение, проза – кратък разказ, есе и драма. Творбите бяха оценяване от авторитетно жури в състав: литературоведите и университетски преподаватели проф. Светлозар Игов, доц. д-р Йордан Евтимов и поетът и издател Марин Георгиев.
Ето и отличените: Поезия – Михаил Калдъръмов за стихотворението „Последният жител”, Проза – Пепа Ветанова за разказа „Вуду магия” и Стефан Атанасов от Червен бряг за „Котката през хогледа на човека”, Драма – „Заседнали” на Магдалена Борисова и „№ 48” на Теодора Маргинова.
Гостите, журито и участниците бяха поздравени от кмета на община Плевен Георг Спартански, който пое ангажимента, в рамките на законовите му правомощия, да направи възможно най-сетне издаването на книга с творчеството на нашия съгражданин Петър Ковачев.

l1 l2 l3 l4 l6 l7 l8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: