26 години на СДС отпразнуваха в Плевен

07.12.2015 14:28

sds kmet

Със стилно тържество днес в Плевен бе отпразнувана 26-ата годишнина на СДС. На чаша вино си казаха „Наздраве!” членове на ръководството на СДС в Плевен, сред гостите бе кметът Георг Спартански, както и представители на местните ръководства на партии от Реформаторския блок.

„Благодарение на СДС започна демократичната промяна в България, има свобода на словото, на предприемачеството, пътуваме свободно в чужбина, гражданите получиха своите заграбени имоти и още много неща, за които не можехме да си помислим пред това”, подчерта в приветствието си по повод годишнината председателят на общинската структура на СДС в Плевен Пепо Петков.  Той добави, че е горд, че е останал в СДС през годините.

„Половината ми живот мина под знака на промените и имам самочувствието да кажа, че макар никога да не съм бил партиен член, съм бил съпричастен към промените, които започнаха през 1989 г.”, каза кметът Георг Спартански. Той си спомни за своите участия в митингите на зараждащата се нова вълна, окупационните стачки на Софийския университет. „За мен като неизлечим спомен и абсолютен феномен ще остане едномилионният митинг на Орлов мост. Това е най-грандиозното нещо в България, на което съм присъствал и съм бил участник”, добави кметът Спартански. „Надявам се, че СДС все още не е извървяла своя политически път и има какво да даде на политическия живот на България и на демокрацията като цяло. СДС има още мисия пред себе си. Пожелавам на плевенските членове на СДС да бъдат здрави и да постигат това, за което е създаден преди 26 години СДС – да служат на хората, на обществото, да са генератор на промените, да са техен гарант”, каза още кметът на община Плевен.

СДС е партията на промяната и се радвам, че през годините успяхме да съхраним своя дух за промяна”, каза по повод годишнината областният председател на СДС д-р Мариана Лазарова. „Синята идея е жива щом след повече от 20 години успяхме да се съхраним и продължим, смятам, че от тук нататък ще има и възход”, добави още д-р Лазарова. Тя посочи, че организации на СДС има във всяка една община в област Плевен като най-младата е в Левски.

sds pleven

#тагове:

НАЙ-НОВИ: