Кметът на Левски връчи наградите на млади творци, участвали в общински конкурс

03.12.2015 12:06

levski konkurs

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави участниците и  връчи наградите на отличените в Общинския конкурс „…Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме…” на 30 ноември, информираха от пресцентъра на местната управа .

„Много се радвам, че интересът към Общински клуб „Млад възрожденец” нараства и клубът се развива, защото страшно е важно и ценно родолюбието да се развива в душата и сърцето на всеки от най-ранна детска възраст.”, е казала Любка Александрова.

Възрожденският дух е в основата на успеха на всеки човек, е подчертала още тя. Желанието на децата да се включат в клуба ще им даде възможност да се срещнат с много и различни личности, да участват в инициативите, които ще се увеличават. Кметът на Левски е призовала децата да разказват за това на своите приятели и да ги увличат в родолюбивите дела, а по-големите да не пропускат възможността да се включат в похода „По стъпките на Апостола”. Това е начинът да покажем гордостта си, че живеем в град с името на Апостола.

levski konkurs 1

Специален поздрав за отличието си в Националния конкурс „Моите народни будители” Фатме Аресниева е получила от кмета на Общината.

Нов клуб „Млад възрожденец” е бил учреден на тази среща – в с.Асеновци. Фатме Арсениева и  Фатме Руменова ученички в ПГСС „Никола Вапцаров”-гр.Левски и Осман Османов от НУ „Христо Ботев”с.Асеновци са първите приети в клуба.

konkurs sertifikat

Ето и отличените млади творци в Общинския конкурс ”…Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме…”

В категория Изобразително Изкуство

На 1 място – Мелиса Адрианова Апостолова

На 2 място  – Гергана Веселинова Георгиева

На 3 място – Дария-Мерседес Руменова Красимирова

В категория Литература

На 1 място Фатме Вергиниева Арсенова

На 2 място  Вилислава Тодорова Георгиева – Иванова

На 3 място  Габриела Петкова Димитрова

Председателят на Общински клуб „Млад възрожденец” гр.Левски, Силвия Петкова е отчела дейността на клуба през изминалата година като е акцентирала върху някои от основните събития, в които са участвали младите възрожденци от Левски.

Снимки: пресцентър Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: