Днес продължава делото срещу плевенските пътни полицаи, обвинени във вземане на рушвети

25.11.2015 8:56

kat

Делото, образувано срещу три двойки пътни полицаи, продължава днес в Окръжен съд – Плевен. Заседанието през септември не се състоя, заради служебна ангажираност на защитниците на подсъдимите.

Днешното заседание е насрочено за 10 часа, информират от пресцентъра на плевенската Темида.

Ще припомним, че делото срещу катаджиите е образувано по обвинителен акт, изготвен от Софийска градска прокуратура.

То се води срещу три двойки пътни полицаи. Младши автоконтрольорите И. В. и Е. К. от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” при сектор „Пътна полиция” на ОД МВР – Плевен са обвинени, че на 7 май 2011 г. около 3,00 ч. на главен път Русе – София, в качеството си на длъжностни лица, при пътна полицейска проверка на свидетеля С. Х. са приели сумата от 50 лева, за да не съставят акт за административно нарушение.

Друга двойка пътни полицаи са обвинени във вземане на подкуп от 100 лв. от шофьор, също спрян за проверка. Служителите са Л. В. и П. С. – и двамата старши полицаи в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”. Те са обвинени по случай от 1 август 2011 г. Тогава в 1 ч. в близост до изхода с кръговото движение за гр.Ловеч, униформените спрели за проверка свидетеля С. Ч. и според обвинителния акт приели от него 100 лева, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение.

Третата двойка униформени са А. Б. и В. И, младши автоконтрольори в група „Автоматизирани системи за контрол на правилата за движение” при сектор „Пътна полиция” към „Охранителна полиция” на ОД МВР Плевен, се посочва в обвинението. Те приели 100 леи и 10 евро от С.Д. на 13 септември 2011 г. около 12 ч. в село край Плевен, отново като колегите си, за да не съставят акт за установяване на административно нарушение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: