До седмица регистрираме касови бележки за лотарията на НАП и по телефона

23.11.2015 12:43

poturlieva NAP

До седмица ще е възможно да се регистрират касови бележки за участие в лотарията на Националната агенция по приходите и чрез стационарен телефон. Удобството се въвежда заради хората, които искат да участват в лотарията, но нямат достъп до интернет. Регистрацията на касовите бележки ще става чрез националната телефонна линия на Агенцията – 0700 18 700. Няма да се чака връзка с оператор, а регистрирането на бележката ще е с автоматичен запис.

Новостите около добилата популярност в последните седмици лотария, обясни днес директорът на офис – Плевен на НАП Цветомила Потурлиева. Тя обърна внимание, че когато взимаме касова бележка на нея трябва да бъде изписано, че е фискален или системен бон, а не служебен, за да бъде валидна за участие в лотарията.

Да участва в лотарията на НАП може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, допълват от НАП. Данъчните обаче предупреждават,  че всеки регистриран фискален бон трябва да се съхранява до края на играта на хартиено или сканирано копие, защото наградите се връчват само срещу представянето им – задължително условие за получаване на награда.

Подготвя се и мобилно приложение за устройства с операционна система IOS,за да може по всяко време и на всяко място да се правят регистрации на касови бележки за лотарията.

Ще припомним, че към 18 декември 711 граждани от област Плевен са регистрирали над 3500 касови бележки на обща стойност 42 682 лева през сайта. Лотарията е вече истински хит сред потребителите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: