Благотворителна изложба на асоциация „Докосни дъгата“ събра средства в помощ на деца-диабетици

22.11.2015 9:38

baronesa

Благотворителна изложба се състоя на 20 ноември, в клуб Bedroom Premium в София,  чиято цел бе подпомагане на деца с диабет тип 1. Изложбата бе организирана от асоциация „Докосни дъгата“ като част от кампанията „За нов живот“, чиято мисия е събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца-диабетици в затруднено положение и повдигане на обществен дебат за поемане на скъпите клинични средства от Националната здравноосигурителна каса. Това разказа пред „Плевен за Плевен” баронеса Денислава Ангелова (баронеса Денислава Плевенска). Тя е съучредител на асоциация „Докосни дъгата”.

По време на изложбата на благотворителен търг бяха представени  картини, дарени от художниците Денислав Маринов, Теодора Михайлова и Мишел Вълчева, средствата от продажбата на които постъпиха във фонда на „Докосни дъгата“ и ще бъдат оползотворени за закупуване на нови помпи и консумативите за тях. По време на събитието гостите получиха възможността да закупят и картички, нарисувани от детските скаутски организации в цяла Европа. Писателят Никола Дюбоа пък дари 2 броя от книгата си “Приятно ми е Никола”, които също бяха продадени в подкрепа на децата с диабет. Приятна изненада за гостите се оказаха и шаржовете на обществени личности, нарисувани от Даниел Иванов и продадени за каузата.

veso

Водещи на събитието бяха актьорът Веселин Плачков и певицата Мариана Попова –  лица на кампанията „За нов живот“. Мариана използва случая да представи и новото си видео – „Бяло“ – посветено на децата с диабет тип 1 и на каузата на кампанията. По време на събитието бяха продадени и 3 нейни албума в помощ на малчуганите.

Съучредителят на „Докосни дъгата“ баронеса Денислава Ангелова и председателят на асоциацията Петя Раева също дадоха своя принос за благородната цел. Те предоставиха свои продукти –  червеното вино на баронеса Ангелова “Ensemble de Marveille” и  бялото вино и трапезна вода “New Green Line” на – Петя Раева, които също се продаваха благотворително.

В търга взеха участие мнозина гости, които се превърнаха в благодетели на „Докосни дъгата“. Генерален спонсор на вечерта бяха домакините на събитието Bedroom Premium Club. В търга участие взеха също Явор Стефанов от издателствата “Анубис” и “Булвест 2000”, който закупи шарж и вино, представители на РСР Медтроник, фирмата-производител на инсулинови помпи, които си тръгнаха с две картини и вино и др.

Сред гостите на мероприятието се отличиха още редица представители на светския и политически елит у нас, както и множество журналисти и приятели на асоциацията.

baronesa 3

Благотворителната изложба е едно от поредицата събития, свързани с кампанията „За нов живот“. Основателите на „Докосни дъгата“ Петя Раева и баронеса Ангелова вече посетиха Велико Търново, където се състоя специален мач на националния отбор по футзал на хора с диабет, както и Варна, където със съдействието на асоциацията, бе открит първият Център за иновативни терапии и авангардни технологии в диабета  (ЦИТАТ-Д).

На 24 ноември, във Военния клуб в София пък, ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на каузата с участието на Теди и Силвия Кацарови – също членове на „Докосни дъгата“.

 Снимки: личен архив

baronesa 1

baronesa 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: